Stres, gerginlik, iş ya da okul yorgunluğu hepsi cildimizi kötü düzeyde etkiliyor. Bunun hepimiz bilincindeyiz. Peki evimde oturuyorum, pahalı cilt maskelerine para vermek istemiyorum diyenler ne yapabilir? Aslında çok kolay, sizin için derlediğimiz önerilerimizi hemen okuyun!

1. Cilt tipini belirlemek: Herkesin cilt tipi farklıdır. Öncelikle cilt tipinin belirlenmesi gerekir. Herhangi bir ürün kullanılmadan önce cilt tipi belirlenmeli ve buna uygun ürünler kullanılmalıdır.

2. Günlük cilt temizliği nasıl yapılmalı: Günlük yüz temizliği Cilt temizliği her gün yapılması gereken rutin uygulamalar içerisindedir. Gözeneklerin açılması için öncelikle cilt ılık su ile derinlemesine temizlenir. Ardından cilde uygun bir yüz temizleyici kullanılır. Cilde hafif yukarıya doğru dairesel hareketler ile yaklaşık 50 saniye masaj yapılır. Bazı temizleyiciler ciltte bir süre bekletilirse daha etkili sonuçlar alınabilir. Ardından cilt soğuk su ile yıkanır.

3. Günlük cilt bakımı nasıl olmalıdır: Tonik uygulamaları: Cilt temizlendikten sonra yine cilde uygun bir tonik kullanılmalıdır. Tonik cildin sıkılaşmasına yardımcı olurken aynı zamanda cildin pH ve yağ dengesini de korur. Ancak tonik kesinlikle göz çevresine uygulanmamalıdır.

4. Cilt nasıl nemlendirilir? Tonik uygulamasından sonra mutlaka cilt nemlendirilmelidir. Bu uygulama kuru ciltler için de yağlı ciltler için de geçerlidir. Cilde dairesel hareketler ile yine cilt tipine uygun bir nemlendirici uygulanır. Nemlendirici cildin tazelenmesine de yardımcı olur.

5. Günlük peeling uygulaması: Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlamak için peeling uygulamaları da kullanılmalıdır. Cildin fırçalanması gözeneklerin açılmasını sağlarken aynı zamanda ciltte bulunan ölü der ve bakterileri de arındırır. Haftada en az iki kez peeling yapılması önerilir. Ancak peeling uygulaması kesinlikle her gün yapılmamalıdır. Sık yapılması cildin tahriş olmasına ve gözeneklerin gereğinden fazla aşınmasına ve açılmasına neden olabilir.

6. Yüz maskesi: Günlük cilt bakım maskeleri: Cilt temizlendikten sonra cilde düzenli olarak maske de uygulanabilir. Temizlik sonrası yüz maskesi cildin ölü ve kuru cilt hücrelerinden arınmasına yardımcı olur. Kozmetik cilt maskelerinin yanı sıra bitkisel maskeler de kullanılabilir. Cilt maskelerinin ciltte 15 dakikadan daha fazla bekletilmesi önerilmez. Uzun süre bekletildiğinde cildin tahriş olmasına neden olabilir.

7. Cilde dokunmaktan kaçınmak: Cilt üzerinde bakteriler çok çabuk ürer. Bunu engellemek için gün içerisinde cilde dokunmaktan kaçınılması gerekir. Aynı zamanda eller sürekli temiz tutulmalı ve sık sık yıkanmalıdır.

8. Sivilceler sıkılmamalıdır: Sivilce sorunu sinir bozucu estetik bir sorundur. Ancak sivilce sorununun yayılmaması için sivilceler kesinlikle sıkılmamalıdır. Siyah noktaların da sıkılması önerilmez. Sivilce ve siyah noktalar için kullanılan bitkisel çözümler kullanılabilir. Ancak bu lezyonların sıkılması cildin başka alanlarına bakterilerin bulaşmasına neden olabilir.

9. Su tüketiminin artırılması: Bol bol su tüketilmesi önerilir. Su cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Günde 9 ila 11 bardak su tüketilmelidir. Sağlıklı bir cilt için bu gereklidir. Su tüketiminin yanı sıra taze bitki ve sebze suları ya da bitkisel çaylar da tüketilebilir.

10. Kullanılan ürünler: Cilt bakımı için kullanılan ürünlere dikkat edilmelidir. Birden fazla kozmetik ürün kullanılmamalıdır. Kullanılan kozmetik ürünlerin son kullanım tarihine dikkat edilmelidir. Aynı zamanda paraben ve alkol gibi güçlü kimyasallar içeren ürünlerden kaçınılması önerilir. Kesinlikle cilt tipine uygun ürünler kullanılmalıdır. Sağlıklı bir cilt için sağlıklı beslenmeye de dikkat edilmesi gerekir. Vücut ve cilt için gerekli olan besinler açısından zengin gıdaların tüketilmesi gerekir. Özellikle omega 3 yağ asidi içeren besinler ve su içeriği fazla olan besinler tüketilebilir. Her akşam makyaj temizlenmelidir. Makyajın temizlenmemesi durumunda cilt kısa sürede hasar görebilir. Ayrıca kullanılan makyaj malzemelerinin cildin yağ dengesini bozmamasına da özen gösterilmelidir.

Okumaya devam edin