horlamanın cinsiyeti yoktur. Kadınlar olsun erkekler olsun zaman zaman bu problemi yaşayabilirler. Horlama tedavisi olan bir durumdur. Ancak bunun tedavi olabilmesi için öncelikle sebep olan durumun tespiti gerekir.

Horlamanın kadını erkeği yoktur. Hem erkeklerde hem de kadınlarda sıkça görülebilir. Bazen sizinle aynı ortama yaşayan inşaları rahatsız eden bir durumdur. Peki, hiç düşündünüz mü? Horlama neden ortaya çıkar? Horlamanın edenlerini sizin için araştırdık. Gelin birlikte inceleyelim.

Horlama, genellikle derin uykuda ağızdan giren havanın yumuşak damak ve ses telleri titreştirmesiyle meydana gelen kaba bir sestir.  Aşırı alkol kullanma, sigara içme, kötü beslenme, şişmanlık ve yumuşak damak kasının gerginliğini kaybetmesi gibi nedenlerle meydana gelir.  Bunların dışında horlamak çeşitli hastalıklardan da kaynaklanabilir.  Burun tıkanıklıklarında, şiddetli grip ve bademcik iltihaplarında, burundan nefes almanın engellenmesi gibi nedenlerle horlama ortaya çıkabilir. 

Horlama, çoğu durumda uyuyan şahıs için bir problem teşkil etmeyip, evli çiftlerde ve topluca yatılan yerlerde diğer şahısları rahatsız etmesi bakımından önemlidir.  Tedavisinde asıl prensip sebep olan rahatsızlığı teşhis edip iyileştirmektir.  Horlayan kadın ya da erkek olsun yan çevirmek, çenesini yukarı kaldırmak, yastığını yükseltmek ve ağızdan nefes almasını engelleyen diğer metotları ortadan kaldırmak gibi çareleri denemek kişilerin horlamasını engeller. 

Horlamak insan hayatının kalitesini olumsuz etkileyen bir durumdur. Gerçekte bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu yüzden horlayan kişilerin vakit kaybetmeden derhal bir hekimden yardım almaları tavsiye edilir.

Okumaya devam edin